Lillian Olsen

Sjekk prisen på nett før du kjøper

Fra Halogen Ingen kommentarer

Jeg er i gang med å totalrenovere min nye leilighet og har i den forbindelse hatt gleden av å forholde meg til en haug med ulike leverandører og håndverkere. Kaos og kostnadssprekk var dessverre en innebygget forventning som også slo til i dette prosjektet. Men noen lyspunkter finnes!

33% lavere pris – et tastetrykk unna

Rørleggeren min hjalp meg med denne uken å innhente et tilbud på alt av armaturer og løst utstyr til det nye badet fra en av Oslos bedre rørleggerbutikker på Oslo vest. Utstyrspakken var omfattende, og tilbudet kom på 50.000 kroner, da fratrukket 10 % rabatt. Siden rørleggerutstyr ikke er helt min greie, tenkte jeg at dette sikkert var et helt ok tilbud og var i ferd med å slå til. Heldigvis fikk jeg en anbefaling av en kollega om å sjekke en alternativ leverandør; nettbutikken vvskupp.no To timer etter jeg hadde sendt dem en email fikk jeg svaret; de kan tilby nøyaktig samme pakken med eksklusive varer fritt levert på døren til 30.000 kroner. Hallo folkens, vi snakker om en prisforskjell på ikke mindre enn 20.000 kroner! 33 % lavere pris bare et tastetrykk unna. Hvis vi også antar at vvskupp.no har en grei avanse på sine produkter, er det nesten uvirkelig å filosofere over hvilken avansepolitikk den fine rørleggerbutikken opererer med.

Kundene har større troverdighet enn reklame

Heldigvis kan man ikke skjule seg på internett, det er helt åpent hvem som tilbyr hva, og kundene deler villig sine erfaringer på godt og vondt. Hvis mange tilbyr den samme varen, er det lett for oppvakte forbrukere å handle der de får laveste pris og best service. Når vi også vet at kundenes feedback har ekstremt mye høyere troverdighet enn reklame, gjelder det for butikkene som leverer best produkt til lavest pris å åpne opp for kundenes feedback og bruke denne for hva det er verdt i markedsføringen sin. Vvskupp.no har så vidt jeg kan se ikke noen erfaringsutveksling på sidene sine i dag.

Likevel svekket kjøpsopplevelse

Nå skal det sies at vvskupp.no bruker Posten til å levere ut varene sine og dette svekker absolutt hele kjøpsopplevelsen. I mitt tilfelle fikk Posten ved to anledninger beskjed om å ringe før utkjøring. Dette klarte de selvsagt ikke og de endte med å rote bort varene på omlastingssentralen i stedet. Mange timers frustrasjon og diverse leteaksjoner måtte til for å spore opp varene. Selv om varene er mye billigere hos vvskupp.no er konseptet sårbart hvis pris blir det eneste og viktigste konkurransefortrinn.