Tone Terum

Hvordan forklare informasjonsarkitektur?

Tjenestedesign En kommentar

Er du kreativ og kan beskrive informasjonsarkitektur (IA) på en enkel og fengende måte? Eller trenger du inspirasjon for å få forklart eller illustrert IA til kundene eller kollegene dine? Da anbefaler jeg en pågående konkurranse.

Konkurranse om å forklare IA

For tiden pågår det en konkurranse om å forklare hva Informasjonsarkitektur er. Folk fra hele verden sender inn illustrasoner om hva de legger i IA til Flickr.  Det er priser å vinne, og inspirasjon å finne. Både tekstlig, illustrasjoner og til og med video!  Sjekk: http://findability.org/archives/000625.php

Peter arrangerer

Findability.org med Peter Morville i spissen er arrangør. Et bra stunt for å skape blest rundt den nye boka hans ”Search Patterns”.

Slik tenker jeg på IA

Selv liker jeg å tenke på IA som organisering og strukturering av innhold slik at målgruppene effektivt og greit får utført oppgavene sine.

Strukturen er ryggraden i nettstedet ditt. IA sammenfatter alle deler av nettstedet til en meningsfull helhet. Ved å bygge en riktig struktur sikrer du lønnsomhet, god brukeropplevelse og effektiv forvaltning av nettstedet.

 

Flere forklaringer

Her er noen av definisjonene fra konkurransen (fritt oversatt):

  • Å tilby de riktige tingene til de riktige menneskene til riktig tid
  • IA knytter mennesker til innhold
  • IA hjelper businessen å snakke med folk

Flere innspill ser du her:  http://www.flickr.com/groups/explainia/pool/

Bildet er fra Dr. Atsushi Hasegawa’s bok:  «Information Architecture for User Experience Design»