Henriette Hedløv

Overvåking og måling av sosiale medier – frokostseminar 18 mars

Digitale tjenester 6 kommentarer

Henriette Hedløv og Bjørn Tscherning Hjulstad holder   frokostseminar om overvåking og måling av sosiale medier

I morgen holder Bjørn Tscherning Hjulstad og jeg frokostseminar om overvåking og måling av sosiale medier. Her er en liten oversikt over det vi kommer til å snakke om.

Overvåking i sosiale medier

Enten du er en liten bedrift med få kunder eller en global merkevareannonsør bør du sette opp lytteposter i sosiale medier. Vi vil si litt om hvorfor dette bør gjøres, og hvordan . Overvåkingen er først og fremst viktig for å identifisere hvem som snakker om deg eller temaer som relateres til ditt virksomhetsområde, hvor de snakker og hva de er opptatt av. Vi sier også litt hva du kan bruke informasjonen til å styre omdømme og styrke merkevaren.

Webanalyse og sosiale medier

Mange tiltak i sosiale medier måles gjennom bruk av ulike verktøyer for webanalyse. Grunnen til dette er enkel: sosiale medier leder brukere til nettsteder. Det betyr at du har mer kontroll over hva som skjer og kan lettere måle konkret effekt av tiltakene og regne ut ROI for tiltakene. Vi vil snakke litt om hvordan du oppnår enda mer kontroll i webanalysen:

  • Eksempel med merking av Twitter i Google Analytics
  • Eksempel med å lage egne profiler og segmenter for sosiale medier
  • Eksempel med å tagge forskjellige typer handlingsutløsere Facebook-page

Hva mer?

Siden sosiale medier er et relativt nytt fagfelt er det slik at veien blir litt til mens man går. Og for dette foredraget er det åpenbart at vi ikke kan ha alle svarene, spesielt siden vi ikke en gang har alle spørsmålene. Så hvis dere har noen emner dere ønsker å få belyst eller konkrete spørsmål dere vil ha besvart, er det bare å fyre løs i kommentarfeltet så svarer vi etter beste evne.

Ekstra frokostseminar 6 mai

På grunn av at frokostseminaret i morgen ble så tidlig fullbooket har vi valgt å sette opp et ekstra seminar 6 mai. Der er det fremdeles noen plasser igjen. Meld deg på i dag.