Vi rekrutterer i sosiale medier

Elisabeth H. Todal

Vi rekrutterer i sosiale medier

Fra Halogen En kommentar

I disse dager begynner vi en omfattende rekrutteringskampanje. Både antall oppdrag og kunder øker, og da trenger vi flere flinke folk.

Siden vi tross alt jobber med sosiale medier, må vi nesten bruke det selv også. Men fungerer det bedre enn finn.no og andre stillingsannonsetjenester på nett? I fjor høst kjørte Itera sin rekrutteringskampanje i hovedsak på Twitter og var så fornøyde med resultatet at de fra nå av kun skal bruke tradisjonell annonsering som supplement. Spennende!

It’s all about sharing

I Halogen har vi god erfaring med å dele kunnskap. Vi blogger, foreleser og inviterer til gratis frokostseminar. Forrige mandag skrev Jørgen Dalen om ansatte som deler kunnskap: Vi deler det uferdige –  og dette gjelder i høy grad denne gangen også. Halogen eksperimenterer med å dele en halvtygd rekrutteringskampanje, dels for å få tilbakemeldinger på hva som fungerer, og jeg skal ikke legge skjul på: dels for at vi håper at tilbakemeldingene skal gi oss gode kandidater tilbake.

… and caring

Vi får stadig tilbakemeldinger fra kunder om at det er så hyggelig å jobbe med oss. Dette er et image vi liker. Derfor kommer ”annonseringen” i sosiale media til å foregå vel så mye på Facebook som Twitter og LinkedIn. På Facebook tar vi deg nemlig med hjem til Halogen og viser deg menneskene bak jobben: Hverdagslivet, festene, møtene, lunsjene (AH! Lunsjene!) og seminarene. På Twitter og LinkedIn har vi mer faglig fokus.

Tradisjonell annonsering

Så tenker vi også at vi må ut i den tradisjonelle annonseringsverdenen. For hva om den beste senior grafisk designeren ikke er venn med Øyvind på Facebook? Hva om prosjektlederen som tenker som en rådgiver ikke plukker opp tweetene våre? Derfor annonserer vi  på INMAs sider, på Kreativt Forum og på Kampanje.com (og vurderer finn.no hvis dette ikke går som forventet).

Mer deling

Jeg kommer til å slenge rundt på kjøkkenet fremover. Det er tross alt her festen foregår. Her kommer jeg til å slarve om hvordan kampanjen går i de forskjellige fora; Først og fremst hvor vi drar inn flest søkere og om det er forskjell på hvor interaksjonsdesigneren og intrantettrådgiveren plukker opp stillingene våre. Når alt er over planlegger jeg å komme med en oppsummering av kampanjen.

For ordens skyld

På halogen.no kan du lese om OG søke på stillingene. Selve søkeprosessen og alt som er relatert til den individuelle søker er selvsagt strengt fortrolig.

Det er mulig jeg ber deg blogge om det hvis du begynner her, sånn som ferskingene Nils Ola Bark, Ingrid Elise Løvlund Rekaa og Linn Ellevseth kommer til å gjøre i de nærmeste ukene. Og ja, de kommer sikkert til å skryte, selv om de har fått lov til å skrive om eventuelle negative opplevelser. Skitt fiske!