Hvem er best på nett?

Jørgen Dalen

Hvem er best på nett?

Tjenestedesign Ingen kommentarer

Spørsmålet dukker ofte opp der netthoder møtes. Med litt ledig tid på tampen av pinsa lagde jeg derfor en liste over mine nettfavoritter innen 5 ulike sjangre.

Bilde hentet fra vivagoal.com
Bilde hentet fra vivagoal.com

Kunnskapsformidling: www.ted.com

TED har skjønt at video ofte er den mest effektive måten å formidle på. De tar hensyn til brukerens læringsmodus med ulike kategorier («inspiring», «funny», «informative») og tilbyr både smakebiter og utdyping av det samme innholdet. Når også brukermedvirkning, søk og grafisk design sitter som en kule må resultatet bli bra.

Flerkanal: www.lonelyplanet.com

Lonely Planet svarer på spørsmålene dine på Twitter. Ikke bare det – de stiller engasjerende spørsmål tilbake også. Tips fra lojale brukere utgjør en stadig større del av guidebøkene. De er ikke bare informative – å lese artiklene på nettsidene er (nesten) like underholdende som selve reisen. De får det til å svinge på mobilen også.

Nyheter: www.dagbladet.no

Glem de søvndyssende lederne til Andreas Hompland eller det krampaktige fredagsbilaget – på nett gjør Dagbladet det meste riktig. Der VG blir for kaotisk og Dagsavisen for stram har Dagbladet funnet the sweet spot med designet sitt.

Sosialt nettsted: www.cafemom.com

Her kunne jeg svart Facebook, men det hadde jo blitt kjedelig. I stedet vil jeg trekke frem denne virtuelle kafeen for nybakte mødre. Ikke la deg lure av det litt 90-tallsaktige designet – her er det en fin miks av chat, fakta og diskusjoner. Og akkurat så mye reklame at det ikke rekker å bli irriterende.

Nettbutikk: www.backcountry.com

Er du storforbruker av friluftlivgadgets kommer du før eller siden borti denne. Ikke den mest glossy, men definitivt blant de mest vellagde nettbutikkene. I bunn ligger en veldig gjennomtenkt kategorisering av produktene. Du kommer kjapt frem til varene. Bildene av produktene vises med stadig økende størrelse når du nærmer deg målet – og alle fargevariantene vises SAMTIDIG.

Jeg regner ikke med at noen satte kaffen i halsen på grunn av disse forslagene – men vi hører gjerne fra deg for det! Hva er dine nettfavoritter?

Følg meg på twitter: @JorgenDalen