Intranett med hjartet på rette staden

Vegard Iglebæk

Intranett med hjartet på rette staden

Digitale tjenester 2 kommentarer

Nettets utvikling har skapt en ny herlig verden, i det minste for oss som elsker internett. Tenk alt vi kan gjøre online: Kjøpe, selge, date, leke. Fantasien er snart det eneste som begrenser.

Mennesker er ikke maskiner

Derimot er det fort gjort å glemme at arbeidslivet først og fremst dreier seg om relasjoner. Tillit er essensielt for å få gjennomslag og få ting gjort. Kjennskap og vennskap kan være avgjørende for å dra i land drømmejobben. Å gjennomføre møter ansikt til ansikt er regelen heller enn unntaket.

Jobblivet handler blant annet om tilhørighet, identitet og følelser. Vi kan alle kjenne på stoltheten ved å skape noe i hverdagen. Kolleger eller ledere nyter respekt når de gjør vei i vellinga. Følelsene som trigges på jobb kan være heftige greier.

I lykkerusen over nettets velsignelser er det derfor betimelig å minne om betydningen av nettopp disse følelsene og hva de betyr for deg og meg i arbeidshverdagen. Kjenner du deg igjen i punktene nedenfor?

  • På jobb blir jeg sett og bekreftet
  • Jeg har anledning til å bidra med min innsikt
  • Det er sammenheng mellom det jeg gjør og virksomhetens formål
  • Min leder og kolleger stoler på meg og spiller meg god

En organisasjon som ikke lever opp til dette vil neppe bli en bedre (eller verre) arbeidsplass ved innføring av digitale løsninger så som intranett.

Arbeidslivet 2.0

Halogen lever blant annet av å selge intranett til virksomheter. Vi kaller det samhandlingsløsninger. Det vil si tekniske løsninger for å få folk til å samarbeide bedre via digitale verktøy. Det er fascinerende hvordan våre kunder har lansert teknologi som knytter folk tettere til hverandre og som smører organisasjonen.

Skal din virksomhet investere i digitale løsninger? Bruk anledningen til å se på hvordan dere jobber sammen. Det kan lønne seg.