Kjøkkenfestens Prisbonansa 2011

Jørgen Helland

Kjøkkenfestens Prisbonansa 2011

Fra Halogen 4 kommentarer

Kjøkkenfestens prisbonansaFredag 25 november ble Kjøkkenfestens toårsdag feiret. Som en del av et tettpakket program ble også Kjøkkenfestens Prisbonansa avholdt for første gang og her delte vi ut priser til de beste av de beste innenfor ulike kategorier. Her er vinnerne!

Årets inspirasjonsinnlegg

Juryens kommentar:
Inspirasjon kommer fra mange steder, men i bloggverdenen er det ingenting bedre enn om inspirasjonen kommer fra et annet blogginnlegg. Det gir begge bloggerne motivasjon for å ta debatten videre og gir nye lesere muligheten til å finne nye og relevante blogger å lese.

Vinneren av Årets Inspirasjoninnlegg starten en heftig debatt – både på sin egen blogg og på Kjøkkenfesten da han klarte å vekke kranglenerva til Jørgen Helland. Han er en kjent debattant og bidrar ofte med kontroversielle og viktige poenger økt innsikt i mekanismene rundt sosiale medier og digital kommunikasjon.

Den første linja i Årets Inspirasjonsinnlegg er: ”Å tenke før man tvitrer er som å tørke seg i ræva før man driter”!

Vinneren er Anders Brenna for innlegget Sosiale idioter.

Årets lengste kommentar

Juryens kommentar:
Kjøkkenfesten er velsignet med mange skriveføre kommentatorer og det skjer så å si aldri at kommentarfeltet inneholder noe annet veloverveide, velformulerte, interessante og kunnskapshevende kommentarer.

Juryen ønsker derfor å hylle dem som har lagt igjen både sjel og muskelkraft i kommentarfeltet. Her er de som har skrevet de lengste kommentarene på Kjøkkenfesten:

Nr 3 – Tredjeplassen går Jens Fredrik Allworthy for hans kommentar på 704 ord på ”Brukervennlighet og tilgjengelighet trenger ikke være kjedelig” av Tone Terum

Nr 2 – Med hele 862 ord i sin kommentar på innlegget ”Enterprise 2.0 – en modell” av Jørgen Dalen: Morten Kamphaug

Vinner! Med 1053 kritiske ord på innlegget ”SAS på lufta i sosiale medier” av Jørgen Helland: Christian Kamhaug

Årets korteste kommentar

Juryens kommentar:

Det er en viktig egenskap å kunne uttrykke seg kort og konsist.

Vinneren av ”Årets korteste kommentar klarer med bare tre ord å utrykke sin tilfredshet med innlegget og poetisk kjærlighet til bloggeren på innlegget ”Twitter – Topp 5 irriterende ting”.

Vinneren er Joakim Larsen fra designbyrået OneZero!

årets korteste kommentar
Årets korteste kommentar

 

 

 

Årets nykommer

Juryens kommentar:
En fagblogg er avhengig av å hele tiden få tilført nye krefter, inspirasjon og fagfelt. Det siste året har Kjøkkenfesten tiltrukket seg stadig flere Halogenere og juryen ønsker å utdele en stor takk til alle nyansatte som har gitt seg i kast med bloggingen og alle andre som har fått bloggånden over seg det siste året.

De nominerte til Årets Nykommer er:

Tore Tomasgaard
Tore har tilført Kjøkkenfesten en helt annen dimensjon med å snakke fagområder ingen tidligere har gjort. Med klar tale har han utdypet temaer som den digitale TV-revolusjonen, augmented reality og overliggende nettmålinger. Tore har skrevet 6 knallinnlegg siden han begynte her og vi gleder oss til fortsettelsen!

Vegard Iglebæk
Sjelden har juryen sett en slik iver og pågangsmot for å skape og dele kunnskap som vi har hos Vegard. Fra første stund var han på bloggballen med innlegget «Intranett med hjartet på rette staden» og har allerede tre innlegg som ligger og venter på publisering!

Tone Nordbø
Tone kom sent ut av blokkene med når hun først kom, så kom hun godt. Med innlegget «Hvorfor er intranett så kjedelig» fyrte hun opp under den allerede opphetede intranettdebatten. Innlegg er det mest likte gjennom tidene og høstet hele 29 kommentarer.

Vinneren er Tone Nordbø!

Årets mest «sporty» kommentator

Juryens kommentar:
Den gode fagdebatten har mange fasetter ved seg. En av dem er at noen ganger blir folk indignerte og forbanna, og andre ganger blir folk såret. I et mer tradisjonelt kommunikasjonsperspektiv er ”ingen kommentar” en velprøvd metode for å svare på kritikk. Men ikke på Kjøkkenfesten…

Noen av Kjøkkenfestens bloggere er nemlig opptatt av den gode debatten og i sin iver etter å skape interessante og relevante debattstartere er de noen ganger mindre fintfølende enn det de strengt tatt burde. Juryen vil derfor øse hyllest over dem som ser forbi vissvasset og tar del i debatter som de kanskje føler seg ukomfortable med.

Prisen til Mest Sporty Kommentator går altså ikke til den som har deltatt i Birken flest ganger eller klarer flest armhevinger, men den går til den som har utvist ”best kommentatorånd” og svart på kritikk på en overbevisende måte. De nominerte er:

Bjørnulf Vik fra Arena Data

Bjørnulf plukket fram pennen når Arve Kvaløy spådde at ”Webtrends markedsandel reduseres kraftig” i sin nyttårsspådom ”Webanalyse i 2011 – hva skjer?”. Hans svar var presist, elegant og brakte diskusjonen videre.

Christian Kamhaug i SAS

Christian har vært utsatt for Jørgen Hellands kritiske penn i innlegg som ”SAS på lufta i sosiale medier” og ”Lose-lose for SAS, Vizeum og Norwegian”. Han er direkte, velformulert og bidrar alltid til en fornuftig debatt.

Sidney Glastad i Microsoft Norge

Debatten i Tone Nordbøs innlegg ”Hvorfor er intranett så kjedelig” bar preg av en del var skeptiske til Sharepoint som er et Microsoft-produkt. Sidney bidrog med relevante oppklaringer og demonstrerte at han har god innsikt i brukernes problemer. Og det liker vi her i Halogen!

Vinner er Christian Kamhaug!

Årets debatt

Juryens kommentar:
Det trengs to for å danse tango. Det trengs tre for å ha Trekant.

Men ofte er det slik at det trengs langt fler for å ha en relevant fagdebatt. Og på Kjøkkenfesten har det gjennom de to siste årene vært en rekke heftige debatter som har gjort både lesere og kommentatorer nytte i form av økt innsikt i relevante fagområder. Det krever rett og slett litt av deg hvis du skal ytre deg i det offentlige rom.

Det er også slik at en god debatt preges av kompetente debattanter, en passe varm tone og en liten dæsj humor.

”Årets debatt” deles ut til alle deltakerne i debatten. Her er de debattene med fleste kommentarer og flest kommentatorer:

3.   Henriette Hedløvs innlegg ”Forutsetninger for lønnsomme nettsteder” er Kjøkkenfestens nest mest kommenterte blogginnlegg med hele 37 kommentarer fra 13 kommentatorer fra vidt forskjellige fagmiljøer.

2.  ”Trenger man menyer” av Jørgen Dalen førte til en kommentarorgie vi aldri har sett maken til. Med hele 62 kommentarer fra 18 kommentatorer viser det kraften i en god faglig diskusjon.

1. ”Årets debatt” går til den gjenngen som er størst! Til den debatten som har engasjert flest kommentatorer. Derfor går prisen til ”Twitter – topp 5 irriterende ting” og deltakerne i denne er:

Beate Sørum

Cecilie Staude

Jon Gunnar Wold

Paal Harald

Ludvik

Eivind Lund

Joakim Larsen

Aslak Gausen

Thomas Moen

Hans Petter

Nikki Schei

Heidi Nordby Lunde

aslaugok

Linda Halvorsen

Vegard Storstad

Oppgitt

Christian

Lars Helgeland

Christian Nøkleby

Mia

Henriette Hedløv

Tidenes mest leste blogginnlegg på Kjøkkenfesten

Juryens kommentar:

Uansett hvordan man snur og vender på det er det viktig å bli lest. Derfor vil juryen belønne dem som har skapt de viktigste lesersuksessene på Kjøkkenfesten.

De tre mest leste innleggene er

3. Kan sosiale medier redde NSB? Tja … (1814 lesere)

Mange har meninger om NSB og det fikk Henriette Hedløv I februar 2010 når hun diskuterte hvordan NSB kan bruke sosiale medier for å løse sine kommunikasjonsutfordringer.

2. Nordmannen – latsabb eller flittig maur? (1969 lesere)

Jørgen Dalen er flink til å spissformulere seg. Han er så flink til dette at han i mai  transenderte det faglige paradigmet og ble plukket ut av tablioden VG Nett. Der lå innlegget hans på forsiden i nesten et døgn.

1. Trenger man menyer? (3049 lesere)
Det mest leste innlegget på Kjøkkenfesten gjennom tidene er også det mest kommenterte. God timing, passé spissformulert og ivrige konkurrenter gjør at dette innlegget knuser all konkurranse. Forfatteren er (selvfølgelig) Jørgen Dalen

Årets oppfølgerinnlegg

Juryens kommentar:
I bloggens barndom var bloggrullen, altså listen over andre relaterte blogger, selve grunnlaget for bloggingen. Man skrev noe på sin egen blogg som var inspirert fra noen andre. I dagens firmabloggverden er det derimot en sjeldenhet at noen skriver innlegg som er direkte inspirert av noen andre. Det mener juryen at det må bli slutt på.

Juryen deler derfor ut prisen for ”Årets oppfølgerinnlegg” til Erik Eskedal for hans glimrende innlegg ”En ildsjels bekjennelser” som var inspirert av Jørgen Hellands ”Ildsjelen blomstrer”. Innlegget er et glimrende eksempel på hvordan kunnskap og innsikt kan skapes og deles av flere, slik at enda flere får enda mer igjen for å følge diskusjonen.

Årets gjesteblogger

Juryens kommentar:
Kjøkkenfesten har vært heldige å ha kompetente mennesker som har tatt seg bryet med å trå utpå den aller tynneste bloggisen. Det er en stor bragd og de fortjener å fortjener å roses.

Her er de nominerte i kategorien Årets Gjesteblogger

Jorunn Frafjord fra Norsk Hydro
Hydros primus motor i digitale kanaler øste kunnskap over Kjøkkenfesten med innlegget «Lokal og global i digitale kanaler» i sammenheng med 10-års-jubileet i oktober 2010. Hun bidrog sterkt til at Kjøkkenfesten viste Halogen fra en annen side.

Mads Storvik fra Posten
Mats har blogget to ganger på Kjøkkenfesten. Hans innlegg er velskrevne og kommer med en rekke interessante perspektiver som ikke ses like lett av de på den andre siden av bordet. Mads utmerker seg med direkte form og grundige poenger med innlegg som «Ansatte får mer makt med nettet» og, juryens favoritt, «Ti ting du hater hos kunden«.

Hope Mears fra QuestBack
Hope er selv redaktør for bloggen Friends of Feedback og det er lett å se at hun vet hva blogg dreier seg om. Hun satte sosiale medier i et nytt lys når hun skrev «Feedback i sosiale medier«.

Vinneren: Mads Storvik fra Posten

Årets blogger

De nominerte er

Jørgen Dalen – Med 24 sine innlegg og 19 sammen med trendkumpanen Kristian Singstad Pålshaugen er Jørgen Dalen blant Kjøkkenfestens mest aktive bloggere. Den senere tiden har han utmerket seg med friske innlegg som ”Blir Google+ en suksess?”, ”Frykten for å dele (det uferdig)” og ”Nordmannen – latsabben eller flittig maur”. Jørgen er også mannen bak Kjøkkenfestens lengste debatt med innlegget ”Trenger man menyer”.

Vegard Iglebæk – Nykommeren Vegard utmerket seg med å skrive sitt første innlegg på Kjøkkenfesten bare et par uker etter å ha begynt i jobben hos Halogen. Hans innlegg kjennetegnes av et brennende engasjement for gode samhandlingsløsninger og hans tre innlegg til nå avslører et spenn i tema som Kjøkkenfestens lesere verdsetter. ”Intranett med hjartet på rette staden«, ”Deling er bra for business” og ”Død over intranettet” er allerede anerkjent som moderne klassikere i det eldgamle intranettfaget.

Eivind Savio – Eivind var allerede durkdreven fagblogger før han kom til Halogen. Han har lenge delt kunnskap og lært sammen med leserne på sin private blogg og dette har han tatt med videre til Kjøkkenfesten. Hans innlegg dreier seg i hovedsak om webanalyse og alt det bringer med seg, men i det siste har vi sett en spennende utvikling i Eivinds tekster: ”Frykt og grådighet i webløsninger” vitner om en dyp forståelse for digitalfolkets utfordringer i hverdagen.

Vinner: Jørgen Dalen

Årets kommentator

Juryens kommentar:

For bloggere er kommentarene valutaen som alt måles i. Kommentarene er kilder til anerkjennelse, til inspirasjon, til glede og fortvilelse. De er de aller viktigste bidragsyterne og det er derfor Kjøkkenfestens Prisbonansas aller jeveste pris går til Årets Kommentator.

De nominerte er

Ole Emil Johnsen

Sosiale medier-eksperten fra Gambit, tidligere Colt PR er Kjøkkenfestens nest mest aktive kommentator. Han har bidratt på debatter som ”(U)personlige P-Pille Pia” og ”Digital krisehåndtering” av Jørgen Helland, ”#wimpgate ingen krise” av Henriette Hedløv og jaggu kastet han seg ikke inn i diskusjonen rundt Anti Swedens Gulltagg på innlegget ”Brukervennlighet og tilgjengelighet trenger ikke å være kjedelig”. Ole Emil er alltid presis og velformulert i sine kommentarer.

Eirik Hafver Rønjum

Brumlebamsen fra Netlife Research er Kjøkkenfestens mest aktive kommentator. Gjennom de to siste årene har Eirik lagt inn hele 24 kommentarer, deriblant 13 på kioskvelteren ”Trenger man menyer” av Jørgen Dalen. Slike konkurrenter vil vi gjerne ha!

Victor Sanchez Barrera

Skalar-generalen Victor har tydeligvis et stort behov for å dele kunnskap og ta del i diskusjoner. Det setter både juryen og Kjøkkenfestens lesere pris på. Han er en allsidig og gjennomtenkt type og han er den kommentatoren som har kommentert på flest innlegg i løpet av festens toårige liv. Hele 10 innlegg har blitt bedre av Victors bidrag.

Vinner: Victor Sanchez Barrera

Se bilder fra festen, eller last opp dine egne (hvis du var til stede, altså)  på vår Facebookside

 

 

  • Vil bare bruke anledningen til å si takk igjen for invitasjonen. Måtte dessverre dra litt tidlig, men kudos til Halogen, Kjøkkenfesten og alle som kom! Inspirerende å se hvor mye bra debatt jeg har gått glipp av!

  • Og takk for at du kom!

  • Beæret og lover at jeg skal bidra enda mer neste år. Og ikke minst utfordre meg gjerne.

  • Henning A Siewers

    Jeg synes jeg skal gå i år…