Vinnere og nominerte til Kjøkkenfestens Prisbonansa 2012

Jørgen Helland

Vinnere og nominerte til Kjøkkenfestens Prisbonansa 2012

Fra Halogen 4 kommentarer

Fjordårets prisbonansa hadde flere priser, flere vinnere og flere takketaler enn i år. Men, jeg tør hevde at kvaliteten og engasjementet i år ikke sto tilbake for kåringen i 2011. Her er årets nominerte og vinnere!

Årets kommentator

For bloggere er kommentarene valutaen som alt måles i. Kommentarene er kilder til anerkjennelse, til inspirasjon, til glede og fortvilelse. De er de aller viktigste bidragsyterne og det er derfor Kjøkkenfestens prisbonansas aller jeveste pris går til årets kommentator.

De nominerte er

Hans-Petter Nygaard Hansen

”Årets navn i sosiale medier” i fjor fra Geelmyuden.Kiese er en av Kjøkkenfestens mest trofaste kommentatorer. Digitaleksperten beriker blogginnleggene med sine direkte, vittige og viktige kommentarer. Han tar del i debatten, han følger av og til opp med egne innlegg.

Hans-Petter har lagt igjen hele 13 kommentarer på Kjøkkenfesten og vi er stolte av å ha så durkdrevne kommentatorer på våre innlegg.

Christian Kamhaug

SAS-entusiasten har skiftet beite og jobber nå for Gambit i den litt mer stabile PR-bransjen. Han har likevel fortsatt å ta del i fagdebatter på Kjøkkenfesten og det er vi veldig glade for. Christian har verdiøkt blogginnlegg som 9 grunner til at dere ikke skal blogge, Lillabloggeren, Ledere i sosiale medier og Konsensuskulturen.

Anita Krohn Traaseth

Årets store snakkis i sosiale medier-kretser er den nyansatte toppsjefen i Hewlett Packard Norge, Anita Krohn Traaseths lillablogging. Hun har staket ut en helt unik kurs for sin egen tilstedeværelse i digitale flater og ser ut til å dra med seg resten av IT-sjappa ut i spennende farvann. Hun er langt fra den som kommenterer mest på Kjøkkenfesten, men hun er helt klart den som har gjort det med størst påvirkning fra høyest posisjon.

Vinner: Hans-Petter Nygaard-Hansen!

Årets kommentar

Kjøkkenfesten er velsignet med mange skriveføre kommentatorer og det skjer så å si aldri at kommentarfeltet inneholder noe annet enn veloverveide, velformulerte, interessante og kunnskapshevende kommentarer.

Juryen ønsker derfor å hylle de som har lagt igjen både sjel og muskelkraft i kommentarfeltet. Her er de som juryen ønsker å framheve for deres glimrende bidrag i kommentarfeltet:

Jon E. Fornes

I en av årets mest største debatter, på Jørgen Hellands innlegg om Konsensuskulturen brukte Fornes kommentarfeltet til en grundig og god gjennomgang av sosiale mediers fremkomst, bruksområder, samt betraktninger rundt arrangementet Social Media Days 2012 som innlegget var en kommentar til.

Kommentaren er komplett med sexy mellomoverskrifter som ”Skal vi la ROI komme på sosiale medier-vorlspielet”, ”Markedsførere uten ett studiepoeng i økonomi” og ”ROI kommer på festen”. Kommentaren klokker inn på hele 718 veloverveide ord!

Anita Krohn Traaseth

Ledelse og sosiale medier er et hett tema. Og Anita Krohn Traaseth har virkelig en naturlig stemme i denne debatten. Denne stemmen lot hun flyte i 883 veldreide ord i kommentarfeltet på Ledere i sosiale medier – resultater foran retweets. Hun fant det like greit å gjøre rede for hennes og selskapets strategi i relasjon til sosiale medier og toppet det hele med en rendyrka oppfølger på egen blogg! Slik skal aktiv deltakelse i relevante debatter håndteres!

Edgar Valdmanis

Dataforening- og nettverksgeneralen er en av Kjøkkenfestens mest produktive kommentatorer. På Jørgen Hellands innlegg om ledere i sosiale medier var Edgar ikke like enig. Utsagnet:

” Setningen «…ledere vil ha suksess uten..» kan avsluttes med det meste”. Viser en skarp penn ledet av et enda skarpere sinn!

Vinner: Anita Krohn Traaseth!

Årets debatt

Det trengs to for å danse tango.

Det trengs tre for å ha trekant.

Men ofte er det slik at det trengs langt fler for å ha en relevant fagdebatt. Og på Kjøkkenfesten har det det siste året vært en rekke heftige debatter som har gjort både lesere og kommentatorer nytte i form av økt innsikt i relevante fagområder. Det krever rett og slett litt av deg hvis du skal ytre deg i det offentlige rom.

Det er også slik at en god debatt preges av kompetente debattanter, en passe varm tone og en liten dæsj humor.

”Årets debatt” deles ut til alle deltakerne i debatten. Her er de debattene med fleste kommentarer og flest kommentatorer:

3.   Jørgen Hellands oppfordring til engasjement på vegne av vår felles digitalhistorie i innlegget Norsk internetthistorie – digital dugnad satte i gang årets tredje heftigste kommentarfiesta. Hele 27 kommentarer fra digitalentusiaster ble fulgt opp av nærmere 100 oppføringer i det felles prosjektet på Google Docs.

Engasjement i kommentarfelt og denne debatten viser godt at det ikke alltid lar seg overføre i tellende resultat. ”Norsk internetthistorie” ble dessverre ikke Bieberske hysteriet initiativtaker Helland hadde forestilt seg….

2.  Det å være enig. Eller det å være enig om å være enig. Eller det å være uenig om å være enig. Eller det å være uenig om å være uenig, er et touchy tema for sosiale medier-folket. Jørgen Hellands Konsensuskulturen i kjølvannet av Social Media Days 2012 i februar fikk virkelig fart på taztinga blant skriveføre kommentatorer. Innlegget sopte inn hele 34 kommentarer fra hele 21 kommentatorer og er med det det innlegget som har fått utpå flest kommentatorer, altså ikke totalt antall kommentarer, i Kjøkkenfestens historie.

1. ”Årets debatt” går til den gjengen som er størst! Og den vinndende debattgjengen satte i gang et kommentatorinferno som Kjøkkenfesten ikke har sett maken til siden Jørgen Dalens knivskarpe Trenger man menyer fra 2011.

Innlegget har fyrt opp hele 22 ulike kommentatorer som har lagt igjen 37 snerrende deler av dialog! Og det er jo ironisk siden…

….Årets debatt går til Dialog, nei takk av Helena Makhotlova.

Deltakerne i debatten er:

Frank Langva

Torill Svoldal Stæhr

Guttorm Andreasen

Ståle Lindblad

Oskar Seljeskog

Richard Bailey

Øyvind Solstad

Helge Astad

”Jeblad”

Iacob Prebensen

Heidi Nordby Lunde

Eivind Savio

Erik Eskedal

Astrid Valen – Utvik

”Bård”

Geir Stene

Marius Thorkildsen

Hauk Landsverk

Jan Barstad

Henriette Hedløv

Årets blogginnlegg

Å skrive et godt blogginnlegg er ikke enkelt. Ikke bare skal det være relevant, interessant og velskrevet. Det skal også treffe mennesker som skal ha lyst til å kommentere.

2012 har vært et godt år for Kjøkkenfesten. Bloggen har inneholdt et bredt spekter av blogginnlegg. Noen kontroversielle, noen morsomme, noen nyttige og noen åpent spørrende.

Juryen har hatt vanskelig for å plukke ut de tre nominerte. Men som juryer flest har de kommet opp med ei lita liste som representerer det ypperste Kjøkkenfesten har kunnet by på i Det Herrens År 2012.

”Dialog, nei takk” av Helena Makhotlova

Til tross for at innlegget først ble publisert i Dagens Næringsliv er dette et velformulert, veldokumentert tennplugg av et innlegg. Den fikk i gang kommentarfeltet som ingen andre i 2012 og virvlet opp kranglestøvet hos både Geelmuyden Kiese og andre framtrende aktører.

Innlegget er et godt eksempel på hvordan godt, skriftlig håndverk, grundig research og fingeren-på-fag-pulsen gir gode leseropplevelser på Kjøkkenfesten

”London-OL 2012. Logo som vekker følelser” – av Marianne Stokke

Design handler ikke bare om hvordan ting funker. Noen ganger handler det også om hvordan ting ser ut. Og i dette tilfellet er det åpenbart at den grafiske profilen til London-OL var noe som fikk futt i designrota til flere enn Halogens egne designere.

Med faglig ro, designinnsikt, undring og forståelse leder Marianne oss gjennom grunnpilarene i den faglige debatten rundt logoen.

”Norge – fra internett til inter-njet” av Eivind Savio

Eivinds snerrende, provoserende, gjennomdokumenterte, fagnerdete og knallkritiske oppgjør med Datatilsynets erklæring om at bruk av Google Analytics er lovstridig har satt spor. Ryktene har det til at innlegget ligger på ”heavy rotation” på analytikeres leselister over det ganske land og at ansatte i Datatilsynet gjør korsets tegn hver gang de hører ordet ”Savio”.

Vinner: ”Dialog, nei takk” – av Helena Makhotlova

Årets blogger

Halogen er ikke et selskap besatt av naturlige bloggere. Til det er vi for opptatt av å hele tiden gjøre ting riktig. Hos oss er faghøyden lav og fallhøyden stor. Til tross for dette er det folk som legger hodet på blokka. Gang etter gang. Og ikke bare viser det at vi ønsker å formidle, ønsker å være med å prege digitalnorge, men det viser også at vi har medarbeidere med kløkt. Med mot. Og med gjennomføringskraft.

De nominerte til Årets Blogger er:

Vegard Iglebæk

Vegard var nominert til årets blogger i fjor, men nådde ikke helt opp. I 2012 har han flesket til med skjellsettende bloggopplevelser som Kan jeg stole på deg?, Finn.no – innovasjon i åpent landskap og Skap hjertebank for intranettet. På mandag ble Kjøkkenfestens tumleplass rett og slett for liten og han valgte papirblekka ”Dagens Næringsliv” for sitt ramsalte oppgjør med intoleranse, uvitenhet og dumskap i synet på sosiale teknologier brukt til virksomheters beste (ok… vi publiserte det her også Twittersjefene tør)

Eivind Savio

Eivind er en av landets fremste eksperter innen analyse i digitale flater. På Kjøkkenfesten publiserer han tankevekkende og viktige blogginnlegg. Han har lenge delt kunnskap og lært sammen med leserne på sin private blogg, men det er på Kjøkkenfesten han i år kan skilte med kraftsalver som Webanalyse skaper ingentingGoogle Analytics Summit 2012 oppsummert. Årets høydepunkt er blogginnlegget som fremdeles fører til spastiske ansiktsuttrykk og kalde grøss på ryggen hos de ansatte i det statlige organet ”Datatilsynet”; Norge – fra internett til inter-njet.

Jørgen Dalen

Fjorårets vinner har hatt nok et produktivt år på Kjøkkenfesten. Innleggene hans spenner fra det åpent spørrende Trenger man en visjon, til det håndfast kritiske i  Sharepoint 2013 – et førsteinntrykk. Det er åpenbart at Jørgen bruker Kjøkkenfesten til en arena for læring og spredning. Innleggene B2B revolusjonen og Kan vi bli enda mer effektive? viser at Jørgen er en sann fagnerd og at han kan trygt plasseres blant landets mest spennende fagbloggere.

Vinner: Eivind Savio!