ChangeByDesign 2015 – en annerledes fagfestival

Kristian Singstad Pålshaugen

ChangeByDesign 2015 – en annerledes fagfestival

Fra Halogen En kommentar

Den 18. september gjentar vi fjorårets suksess og inviterer til fagfestivalen ChangeByDesign 2015! Det blir en dag full av foredrag, workshops og utstillinger, og passer for alle som er interesserte i inspirasjon om endring, innovasjon og bærekraft.

Kanskje jobber du i en bransje i endring, eller du ganske enkelt blir inspirert av folk som tenker nytt eller gjør noe helt annet enn deg selv? Kanskje jobber du selv med innovasjon, ny teknologi eller design? Våre foredragsholdere spenner fra NASA-astronauter til byplanleggere, teknologer, fotografer og bistandsarbeidere – og mye mer!

Hva er ChangeByDesign 2015?

I Halogen lar vi oss inspirere av mye annet enn det vi jobber med til daglig. Hos oss går diskusjonene like ivrig om alt fra psykologi, teknologi og kunst til næringsutvikling, politikk, bistand og bærekraft, som for de siste trender innen designfaget. Og vi vet at flere er som oss!

Derfor ville vi lage et arrangement for alle som er interessert i endring og innovasjon, uavhengig av om de til vanlig jobber med design eller ikke. Vi ville ganske enkelt invitere de mest interessante foredragsholderne vi kunne tenke oss, fra vidt ulike bakgrunner, og samle nysgjerrige og kunnskapstørste personer til en dag med inspirasjon, diskusjon og deling.

ChangeByDesign er en festival om å bruke design til å skape endring – med foredrag, workshops, utstillinger og fest.

Er festivalen bare for designere?

På ingen måte! Og det er faktisk halve poenget. ChangeByDesign er for alle som er interessert i innovasjon og endringer som skjer, enten det er i verdensrommet eller i lokalsamfunnet, om det er menneskelige opplevelser eller teknologi.

Selv om festivalen har design i navnet er de færreste av foredragsholderne designere. I Halogen har vi veldig tro på design som verktøy til endring og innovasjon, og en nøkkel til dette er nettopp deling og inspirasjon på tvers av fagfelt og samfunnsområder.

Vi vil at ChangeByDesign skal være et sted du kan lære om det du ikke visste at du var interessert i, fra foredragsholdere med svært forskjellige bakgrunner – og vi gleder oss like mye som deg til å høre hva de har å fortelle og vise oss.

Men hva er egentlig en fagfestival?

Vi kaller ChangeByDesign en fagfestival. Det er litt som en konferanse – men likevel litt annerledes. Vi ville ha mindre passiv lytting, og mer delaktighet, diskusjon og møter mellom mennesker. Vi ville ha inspirasjon utenfra hva vi vanligvis gjør.

På ChangeByDesign kan du fritt plukke foredrag og workshops som interesser deg fra ulike scener underveis, som på en festival. Det blir også rikelig med tid til å mingle og diskutere imellom foredragene, med både foredragsholdere og hverandre.

I tillegg vil det være fotoutstillinger, prototyper, og musikkinnslag underveis på festivalområdet.

På kvelden vil vi også holde en fest, og alle festivaldeltagere er selvsagt invitert på festen!

Hvem skal snakke?

Astronaut Catherine «Cady» Coleman fra NASA/Launch Nordic kommer for snakke om hvorfor innovasjon er kritisk både for romforskning og for utfordringene våre her nede på jorda. Industridesigner Tomas Brødreskift skal fortelle om utviklingen av verdens første hybrid-elektriske amfibiefly – og vil også vise frem en prototyp av flyet. Gründer, forfatter og multitalent Jan Vardøen kommer for å snakke om å skape gode opplevelsersom som varer, Anjali Bhatnagar fra Design Without Borders skal snakke om design i utviklingsarbeid, sivilarkitekt Christian Dahle vil snakke om byutvikling. Det blir maker-workshop og foredrag om kunstig intelligens, visualisering av kompleks informasjon. Og mye annet!

Du kan se hele foredragslisten på changebydesign.no/bidragsytere – flere foredragsholdere blir annonsert fortløpende.

Gøy! Når og hvor? Hva koster det? Hvordan melder jeg meg på?

Festivalen sparkes igang fredag 18. september fra kl. 12.00. Det hele vil foregå på Fabrikken i Kvadraturen (tidligere Astrup Fearnley-museet).

Om du er rask, kan du sikre deg en early bird-billett til kr 1400,- (inkl. mva). Fra og med fredag 29. august er prisen kr 1900,- (inkl. mva).

Prisen inkluderer:

Inngang på festivalen, inkludert lunsjpakke og fest med mat på kvelden

Her er en noen små glimt fra fjoråret!

#changebydesign14

Et bilde publisert av Eric Egnell (@dizcoeric)