Sustainability Jam: Redd verden på 48 timer

Emely Sjøsåsen

Sustainability Jam: Redd verden på 48 timer

Fra Halogen Ingen kommentarer

Interessert i en skikkelig utfordring? Hvorfor ikke redde verden på 48 timer? Det eneste du må gjøre er å lage litt god musikk sammen med andre. Sett på denne sangen til inspirasjon for videre lesning.

Hva kan design lære av jazz?

Redde verden på 48 timer? Disse tok utfordringen i 2013Sustainability Jam er et globalt konsept der en gruppe samles i 48 timer og løser en utfordring knyttet til bærekraft. Over hele verden settes ulike jams i gang – fra Portland, USA til Chiang Mai, Thailand. Når jazzmusikere jammer, samler de mennesker med ulike instrumenter, rytmer og komponeringsevner. En Sustainability Jam bygger på jazzens idé og samler mennesker med ulik kunnskap, erfaring og tankesett for å generere ideer og lage noe fint sammen. Kanskje blir det en tjeneste, et initiativ, et verktøy eller noe ingen har tenkt på før?

Og jazz lære av design?

Tjenestedesign er med på å gjøre store, komplekse temaer som bærekraft mer håndterbare. Dette er en god match med Jamformatet der idémyldring, konseptutvikling og prototyping med tilhørende behovskartlegging og brukertesting er viktig. Her er  co-creation mye mer enn en hygienefaktor – det er nøkkelen til en vellykket tjenesteutvikling.Metodikk fra tjenestedesign for å redde verden på 48 timer

Vår egen Adrian Paulsen er en ivrig jammer og var med i fjor da Halogen sponset Oslo-jamen. Arrangementet går på rundgang blant de største designbyråene. Adrian liker best det praktiske arbeidet: ”En vellykket jam handler mer om samarbeid med nye mennesker og veien til en god løsning enn om resultatet. Når det er sagt, kan du ikke snakke deg til målet. Her må du rulle opp ermene og gjøre det.” Ragnhild Mjønner har vært deltager på Sustainability Jam i lang tid, og i år er hun med på å arrangere Jam i Oslo. ”Det beste er at du blir full av positiv energi og skaperkraft når du tilbringer helgen med andre engasjerte, kreative mennesker. Du møter uka med ny giv.”

Fristet? Du kan lese mer om hva Global Sustainability Jam er eller hvordan du kan melde deg på jam.