ChangeByDesign 2016 – bli inspirert til å skape endring!

Lillian Olsen

ChangeByDesign 2016 – bli inspirert til å skape endring!

Fra Halogen Ingen kommentarer

For tredje år på rad arrangerer Halogen ChangeByDesign – en fagfestival for alle som er opptatt av endring for en bærekraftig fremtid.

På overflaten ligner ChangeByDesign kanskje litt på en vanlig konferanse, men vi tør likevel påstå at den er litt annerledes. La meg forklare.

En annerledes festival

ChangeByDesign er ikke stedet der du får høre casepresentasjoner av nettløsninger. I fjorårets keynote hørte vi for eksempel NASA-astronauten Katie Coleman snakke om hvordan det er å være menneske i verdensrommet, og hvilke perspektiver man får når man sitter der oppe og titter ned på jorda. Eller Design Without Borders, som snakket om hvordan de bruker design for å bedre leveforholdene for noen av de fattigste og mest marginaliserte gruppene i verden.

Vi har hatt besøk av byplanleggere, og folk som snakket om kunstig intelligens. Vi husker fortsatt hvordan Tom Gabriel Johansen fra NRK trollbandt publikum når han viste hvordan visualisering kunne gjøre komplisert forskning tilgjengelig – for befolkningen, men ikke minst også for journalistene som skal formidle den til oss.

Se glimt fra fjorårets festival.

To drikkeglass og en ChangeByDesign drikkebong

En dag med inspirasjon

Målet med festivalen er ganske enkelt å samle de mest spennende, inspirerende menneskene vi kan tenke oss, fra inn- og utland, og la dem få utfolde seg i foredrag, workshops, installasjoner og utstillinger. Folk som er unike på sitt felt, og som på ulikt vis jobber med endring og bærekraft.

Derfor vil det like gjerne være astronauter, kunstnere, bibliotekarer, hjelpearbeidere, gründere, visjonærer og drømmere som det vil være designere. Folk som tenker helt annerledes enn de fleste for å oppnå endringer. Folk som ikke bare snakker om endring, men som gjør noe.

På årets festival vil du for eksempel kunne oppleve John og Meg Wells fra Flux i Los Angeles, som jobber i skjæringspunktet kunst, film, musikk og performance. Men også Trude Jacobsen, som åtte dager etter at flyktningekrisen var et faktum, kastet seg på et fly til Lesvos for å hjelpe, og ble den ”dråpen i havet” som skapte en folkebevegelse, og viste at den vanlige mann og kvinne kan gjøre en viktig forskjell.

Les om årets foredragsholdere på www.changebydesign.no

ChangeByDesign skal være et sted hvor du kan lære om det du ikke visste du var interessert i, med tid og plass til å mingle og treffe nye mennesker. Du kan plukke fritt mellom ulike foredrag og workshops, nyte en utstilling og selvsagt bli med på festen etterpå om du har lyst!

Marianne og Hans Gerhard Meyer

Hvem er festivalen for?

ChangeByDesign er for alle som er interessert i innovasjon og endringer i praksis. Enten det er bærekraftig innovasjon i verdensrommet eller i lokalsamfunnet. Om det er endringer for menneskelige opplevelser eller teknologiske nyvinninger for et enklere og bedre liv.

MELD DEG PÅ HER 

Hvem står bak? 

Halogen står bak ChangeByDesign, et faglig initiativ rettet mot egne ansatte, kunder, konkurrenter og samarbeidspartnere. ChangeByDesign skal være en arena for inspirasjon og endring og er åpen for alle. ChangeByDesign har et samarbeid med DOGA.